24 x 7 Live Chat  |   Bel: 088 179 0002  |   E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Yagyas op Holi & Nieuw Jaar | 22-23 Maart 2016

Holi | Nieuw Jaar

Holi is het Nieuwe Jaar in het HindoeSysteem. HindoeSysteem volgt het Lunar Systeem van de jaartelling waarin een jaar uit 12 maanden bestaat en een maand uit 28-31 dagen. Dit systeem telt ook een 13e maand. Iedere 3e jaar komt een extra maand bij welke Malmaas (Vuile maand) heet. De maanden van het jaar zijn in volgorde:
Chaitra (ergens in April), Vaishakh, Jyeshtha, Ashadh, Shrawan, Bhadra, Ashwin, Kartik, Agrahan, Paush, Magh en Phalgun.

Alle Hindoe - of Vedische Feestdagen zijn volgens deze maanden in de geschriften geregeld en deze worden in Panchang (Patra) berekend en gepubliceerd. Op de laatste dag van de laatste maand, dus op Phalgun Purnima wordt oudjaar dus Holikadahan gevierd en de volgende dag dus op de 1e dag van de maand Chaitra wordt Holi met veel kleuren en broederschap gevierd. Dit is de grootste feestdag van de Hindoes die ter wereld door meer dan 1,5 Miljard mensen wordt gevierd. 

Naast een feestdag heeft Holi ook een spirituele betekenis en achtergrond. Prahlad was een grote devotee van Lord Vishnu. Zijn vader Hiranyakashipu was een Koning die weigerde om Vishnu als God te erkennen. Hij verklaarde zichzelf als God en legde dwang op iedereen om hem te bidden. Zijn 8 jarige zoon was niet overtuigd en hij kreeg meer en meer geloof in Devotie en Vishnu. De koning (vader) deed veel pogingen om de protesterende zoon te doden bijvoorbeeld door gif, door olifanten, door het gooien van een berg - maar niets lukte. Als laatste poging bond hij Prahlad met een touw aan een zuil en wilde hem met een zwaard doden. Toen verscheen Lord Vishnu als incarnatie van Narsingh (Mens+leeuw) en elimineerde Hiranyakashipu. Vóór deze gebeurtenis bood de zus van Hiranyakashipu, Holika, om Prahlad dood te maken. Zij had een shawl (een lange sjaal) die brandwerend was. Zij zette Prahlad op haar schoot en zat in brand met die brandwerende shawl om. Door de wind is de shawl gevlogen en op Prahlad gevallen. Holika verbrandde helemaal maar Prahlad kreeg geen invloed van brand. Deze was een overwinning van de waarheid op de valsheid. Om deze redenen wordt Holikadahan (Holika = naam, dahan = branden) gevierd en al het vuil van het huis wordt op deze manier verbrand. De volgende dag ontmoet iedereen elkaar in broederschap en smeert de as van holika aan elkaar. Op deze dag ontmoeten alle mensen met iedereen ongeacht hun kasten en hun onaanraakbaarheid. Hierna vieren mensen het neuwe jaar Holi met kleursels, bezoeken elkaar en zingen devotionele liedjes (bhajan, kirtan). Deze dag is de tolerantie van India bijzonder te zien wanneer iedereen op iedereen kleursel gooit en zegt "Bura na mano Holi hai (Neem niet kwalijk, vandaag is Holi)."  

Holikadahan valt op 22.3.2016 en Holi en NieuwJaar op 23 maart 2016.    

Geschikte Yagyas

Yagyas gedaan op gunstige dagen (muhurta) krijgen meer kracht en werken sneller, aangezien op die dag goden en godinnen open staan voor ontvangst van hun puja. Om deze redenen doen wij Yagyas altijd op een gunstige dag. De Yagya dient op deze datum aan te vangen. Wanneer de Yagya eindigt is minder belangrijk. 

Onderstaande Yagyas zijn geschikt voor deze dag:

-- Voor Gezondheid, Fitness en Schoonheid
-- Voor hulp in serieuze ziektes
-- Voor hulp in gevaarlijke situatie
-- Voor vinden van een geschikte partner
-- Voor hulp om te kunnen trouwen
-- Voor hulp in Rechtszaken
-- Voor vrede in Familie en Relatie
-- Voor voorspoed aan Vrienden en Familie
-- Voor hulp in Reunion
-- Voor meer werk en inkomen in business
-- Voor spirituele kracht
-- Voor vertrouwen en goed gevoel
-- Voor voorspoed in het leven

Wist u dat ?

01 Mahamrityunjaya mantra van Lord Shiv kan een overlijdende persoon voor een tijdje leven. Er zijn 7 toepassingen van deze mantra voor het gevaar van verschillende soorten.

02 Rudrabhishek van Shiv helpt in meer dan 100 problemen en wensen. Maar voor iedere wens is er een bepaalde methode en combinatie van andere mantras.

03 Parwati werd later Durga genoemd. Zij is gecombineerde kracht van alle Goden en Godinnen en heet Shakti. Haar Samputit Durga Path wordt gebruikt voor meer dan 160 problemen en wensen. De toepassingen enorm veel.

04 Shri Suktam helpt in meer dan 70 gevallen inclusief voor geld, business, inkomen, lening enz. Deze dient te worden gecombineerd met andere mantras or stotras.

05 Ganapati Atharvashirsha wordt voor veel doeleinden gebruikt. Dit varieert van gezondheid tot geld en van liefde tot het herstellen van geheugen en intelligentie.

06 Om een rechtszaak te winnen dienen er minimaal 4 bepaalde rituelen te worden gecombineerd anders kunt u nooit een zaak winnen.

07 De Hanumanbahuk en Aditya Hriday kunnen voor meer dan 50 doelen bereiken. Maar dit wil niet zeggen dat u bij deze alle 50 doelen in één klap kunt bereiken.

08 De traditionele gedane hoeveelheid mantras voor planeten zijn de minimale die gedaan dienen te worden. Echter wordt er verwacht dat van een planeet 125,000 vedische mantras wordt gedaan.

09 De vedische mantra van bijvoorbeeld Maan neemt minimaal 2 uur voor 1000x jap. Dit betekent, dat om 125.000 jap te doen dient een Pandit 250 uur te werken.

10 Een foute Anushthan (Yagya) van Maha Mrityunjay of Durga kan zowel voor de Pandit als voor de klant schadelijk zijn. Doe dit niet als u niet weet en laat dit ook niet door ongeleerden doen.

Tip: Op onze 24x7 Live chat kunt u gratis Yagyaadvies vragen. Onze Yagya Experten zullen u helpen met het kiezen van meest geschikte Yagyas voor uw problemen en wensen en zullen ook helpen met Yagya boeken

Over VEDA


VEDA is een organisatie van hoogopgeleide Pandits die specialisten zijn in Yagyas. De priesters hebben niet alleen universitaire opleiding van Vedas, Yagya en Astrologie genoten maar ook ervarigen hebben gedaan met Yagya zowel in India als in Nederland en voeren uw Yagyas professioneel uit zodat u ook het resultaat kunt verwachten.

Navratri Yagyas | v.a. 25.4.2020


Navratri is een 9 dagse periode waarin Godin Durga en al haar Shaktis worden gebeden. Dit is de meeste gunstige periode van het jaar waarin alle Yagyas meer en sneller resultaat opleveren. De Vasant Navratri is dit jaar 25 apr - 2 mei 2020. Men kan gebruik hiervan maken voor alle soorten Yagyas voor bijvoorbeeld, planeten, geld, relatie, gezondheid enz. 

Nieuwsmail Ontvangen?

Volg ons op